Коли є до чого жагота

Коли є до чого жагота, то кипить в руках робота...
Більше інформації на сторінці "Про мене"

100 днів Мого творчого року. День 5. Про тюльпани.

Вітаю Вас, дорогі читачі.
Потроху Буду Вам розповідати про те, що я найбільше люблю - про квіти...
Хоча яка жінка не любить квіти?
Ми любимо отримувати їх у подарунок на свята. А ще приємніше, коли нам їх дарують навіть без особливого приводу. Просто так. З чистої любові.
Скоро весна. І у чоловіків буде більше причин купувати квіти, щоб дарувати їх своїм коханим.
Звісно, що найпопулярнішою квіткою весняного сезону є тюльпан.
Ми їх любим, тому що тюльпани завжди нам говорять “Весна вже прийшла!” :) Хоча в нашому кліматі активне цвітіння тюльпанів на клумбах припадає на середину календарної весни.
Я дуже люблю, коли мені замовляють композиції з тюльпанами.Працювати з ними завжди легко. Вони надзвичайно позитивні.

Чи знаєте ви, що на 11-річчя річниці весілля, потрібно дарувати саме тюльпани?
А сьогодні я розповім Вам декілька цікавих фактів про цю унікальну квітку.

Найбільше шанують тюльпани в Турції. Там навіть весною проходить фестиваль Istanbul Lale Festivali. Тепер «Лале» — це не тільки друга назва цих рослин, а й жіноче ім’я.
фото Erdoğan Değerli (Mansiyon)

Другою батьківщиною цієї квітки називають Голландію.
Там перші квітки з’явились у XVI ст. Спочатку це була лікарська квітка в королівському саду. Але згодом тбльпани стали настільки популярні з комерційної точки зору, що це створило справжню “тюльпанову лихоманку”. Доходило до курйозних і в той же час сумних фактів - промислові підприємства припиняли роботу через те ,що їх власники починали продавати тюльпанові цибулини. Під час тюльпанвого буму селекціонери вивели більше 100 нових сорті.
Звичайно, що не обходилось без махінацій та спекуляцій. Тому в 1637 році було прийнято закон про припинення спекуляцій тюльпанами. Але і зараз Голландія  - світовий лідер по вирощуванню цих чарівних весняних квітів.
До цього часу в Амстердамі один з найбільшитй квіткових ринків на воді. Адже раніше продавали тюльпани прамо з лодок. А тепер це - одне з найюлюбленіших місць для відвідування туристами.
Цікавий факт: цибулини тюльпанів можна використовувати і в кулінарії. А от під час “водяної блокади” під час Другої свтіової війни на заході Голландії тюльпанові цибулини рятували людей від голоду.
І 18 січня в Нідерландах проходить щорічне свято - День тюльпанів.
***
З повагою до Вашого часу  --
 Валечка-Fatini

Немає коментарів:

Дописати коментар

Листівки з усього світу.